Решено: Готвят "зелена" зона и за "Гео Милев" и "Редута"

Районният кмет от ДБ се разбрал с ЦГМ 1/3 от приходите от скоби да отиват за ремонт на инфраструктурата

Новини
22:44 - 12 Януари 2022
4342
Решено: Готвят "зелена" зона и за "Гео Милев" и "Редута"

Кметът на район "Слатина" Георги Илиев разкри текущ план за въвеждането на т.нар. "зелена" зона за автомобилите в общината, като се предполага, че до края на годината в обхвата й ще влязат и изключително спорните квартали "Гео Милев" и "Редута". По думите на кмета от ДБ има договорка 1/3 от приходите от скоби да отиват за ремонт на инфраструктурата в района, а Илиев подплати мнението си "за" с данни за вече събиращата такси от шофьорите зона при кв. "Яворов". 

"Нашата част от кв. “Яворов” е плътно защрихована, защото в нея от миналата година има въведена зона.

Проведох предварителна среща с ръководството на ЦГМ и имаме ясен ангажимент от тяхна страна 1/3 от приходите от зоната да се реинвестират в нея под формата на възстановяване на инфраструктурата.

Това ще ни даде допълнително ресурс и възможност да облагородим това пространство.

Разбира се, ще направим още едно онлайн допитване, но първо искам да имам по-прецизни сметки относно броя на местата и съответно евентуалните приходи.

Настоях тази договорка да важи със задна дата и очаквам 1/3 от реализираните приходи в кв. “Яворов” през 2021 г. да бъде инвестирана в квартала - нашето предложение е довършването на ремонта на алея “Карл Бетц” до ул. “Академик Л. Стоянов”, първата част на който направихме миналата година със средствата отпуснати за текущия ремонт.

Мисля, че въвеждането на зона, освен ред и правила, така най-сетне изпълнява и първоначалната си идея - за облагородяване на мястото, където е въдведена", уточни Илиев.