Решено: Рапърът Пи Диди отива на съд

Любопитно
21:28 - 17 Септември 2024
643
Решено: Рапърът Пи Диди отива на съд

Шон "Диди" Комбс се очаква да се яви пред съда в Ню Йорк, след като срещу него бяха повдигнати федерални обвинения, предават световните агенции. Музикалният магнат беше арестуван късно в понеделник в Манхатън след подадени жалби за сексуално посегателство. Това се случи приблизително шест месеца след като федералните власти, провеждащи разследване за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, претърсиха луксозните му домове в Лос Анджелис и Маями, съобщи БТА. 

След разсекретяването на обвинителния акт става ясно, че Шон "Диди" Комбс трябва да се изправи пред съда по федерални обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и рекет. Той е обвинен, че е удрял и малтретирал жени в продължение на повече от десетилетие и е ръководил империя за сексуални престъпления. Според обвинителния акт музикалният магнат е "участвал в постоянна и повсеместна схема на насилие над жени и други лица". В акта, в който се описват подробно твърденията, датиращи от 2009 г., Шон "Диди" Комбс е обвинен, че в продължение на години е злоупотребявал, заплашвал и принуждавал жени, "за да изпълни сексуалните си желания, да защити репутацията си и да прикрие поведението си".

През изминалата година срещу Комбс бяха заведени съдебни дела от лица, които твърдят, че той ги е подлагал на физическо или сексуално насилие. Той отрича много от обвиненията, а адвокатът му Марк Агнифило нарече новото обвинение "несправедливо преследване". По думите му роденият в Ню Йорк Диди "сътрудничи на разследването и очаква с нетърпение да изчисти името си в съда". Адвокатът каза още, че Комбс ще пледира невинен по отправените му обвинения. 54-годишният Комбс беше признат за една от най-влиятелните фигури в хип-хопа, преди потокът от обвинения, появили се през последната година, да го принизи до "парий в индустрията".

Под псевдонимите Пъф Деди, Пи Диди, Диди и много други Шон Комбс се утвърди като важна фигура на хип-хопа от Източното крайбрежие. През 1993 г. Комбс основа Bad Boy Records - прелюдия към издигането му до върха. Сред изпълнителите на компанията са покойният Ноториъс Би Ай Джи и Мери Джей Блайдж. Албумът му No Way Out спечели "Грами" за най-добър рап запис през 1997 г. През десетилетията Шон Комбс натрупа огромно богатство, отчасти благодарение на дейността си в алкохолната индустрия. Въпреки усилията си да култивира имидж на бизнес магнат обаче поредица от жалби го описаха като насилник, който използва влиянието си, за да "ловува" жени.