Решетки за бияч на дете

Стрелял с пистолет и удрял хлапето по главата с оръжието

Новини
15:35 - 26 Юли 2019
1873
Решетки за бияч на дете

Състав на Провадийския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за причиняване на тежка и средна телесна повреда на 14-годишно момче. 

38-годишният Добромир Д. бе привлечен към наказателна отговорност за престъпление, след като на 23 юли тази година около 22 часа произвел два изстрела с газов пистолет. След това с дръжката на оръжието нанесъл удари в главата на 14-годишното момче. Заедно с него били и други деца, които след изстрелите се разбягали. 

Пострадалото момче е настанено в болница с голям епидурален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана в челната област и счупване на черепния покрив. 

До инцидента се стигнало, след като вечерта на 23 юли в беседка в кв. „Север“ в Провадия шумно се забавлявала компания от момчета и момичета. Към тях се присъединили и приятелите на пострадалото дете. Действията на обвиняемия били изненадващи за разпитаните по досъдебното производство деца. 

Днес в съдебно заседание Добромир изказа съжаление на случилото се. Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.