Решетки за Ральо, той имал висок... билирубин

Новини
16:57 - 02 Юни 2019
3595
Решетки за Ральо, той имал висок... билирубин

В строителните среди в Пловдив отдавна се говори, че в район "Северен" се искат пари. Това каза свидетелката по делото срещу Ральо Ралев Марияна Атанасова. Точно на нея изнудваният строителен предприемач Здравко Ангелов й доверил, че кметът му иска подкуп. Други свидетели присъствали на разговори между предприемача Ангелов и Делевски, на които се споменавала сумата от 60 000 лева. Всичко стана ясно в специализирания съд, където Ралев и Делевски поискаха да бъдат пуснати на свобода.

Ралев каза, че страда от сериозно заболяване на кръвта. То представлявало влошени показатели - "нормалните стойности на билирубина са до 18, а в моите при всички положения трябва да са над 60", каза той пред съда.

Освен това пред адвокатите му казал, че лежал 20 часа без да се храни. За първи път поел храна, когато му повдигнали обвиненията. 

Делевски пък обясни, че на него това му било работата. На въпрос на съда "каква точно му е работата" - той уточни: да доставя строителни конструкции . "Приемаме поръчки и договори постоянно", каза Делевски.

Защитната му теза всъщност е, че парите, намерени в автомобила му са капоро за изграждане на строително хале.

Съдът остави в арестта кмета на район "Северен", но пусна под гаранция незабавно бизнесмена Делевски срещу 60 000 лева. Парите трябва да бъдат внесени до 10 дни. Мотивът е, че той е привлечен на по-късен етап като посредник и ролята му е второстепенна.

Като определянето на гаранцията се е взело впредвид и неговото материално положение.

Прокурорът Венцислав Фендинандов обяви, че ще протестира решението в тази част, тъй като Делевски може да повлияе на свидетели. Защитникът на Ралев - Христо Ботев, съобщи, че задължително ще обжалва. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни пред Апелативния спецсъд.