Решетников не прокарвал руската линия чрез Нинова и Радев

Прокуратурата няма данни за пряка намеса на руския агент в избора на президент у нас чрез шефката на БСП

Общество
16:35 - 10 Октомври 2019
1621
Решетников не прокарвал руската линия чрез Нинова и Радев

Прокуратурата няма данни за пряка намеса на руския генерал Леонид Решетников чрез шефката на БСП Корнелия Нинова е избора на Румен Радев за държавен глава, обяви на брифинг в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров. Според него обвинението разполага с много доказателства за опитите за влияние на бившия кагебеец във вътрешната политика на България, но няма следи това да се е случвало конкретно чрез Нинова или президента.

Цацаров коментира и казуса със задържането на австралийския убиец Джок Полфрийман в центъра за бежанци в столичния квартал "Бусманци" като уточни: "законовото основание не е свързано с правомощията на прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция „Миграция“ към МВР, а основанието той да е там е липса на валидни документи за самоличност, които са издадени от австралийската страна". И даде да се разбере, че паспортът на Джок Полфрийман все още не е получен от него. В противен случай чужденецът веднага можел да си тръгне.

Във връзка с истерията в Сливен, че ще се отнемат деца, Цацаров заяви, че при него не е постъпвал сигнал за конкретно лице, което да е пуснало слуха. "Ако някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. В рамките на това, което правим на територията на Сливен няма данни за такова участие“, допълни още той по повод твърдението на вицепремиера Томислав Дончев, че шефът на пресцентъра на военното министерство Александър Урумов е в основата на паниката сред ромите.