РЕСПЕКТ! За 8 часа три дами събраха 222 000 лв. за респиратори (СНИМКИ)

Жените се изправиха срещу егото на един мъж - милионера Ивайло Пенчев, предложил дарение под условие

Актуални новини
11:50 - 21 Март 2020
14107
РЕСПЕКТ! За 8 часа три дами събраха 222 000 лв. за респиратори (СНИМКИ)

"Хора, събрахте парите! Направихте го за по-малко от 8 часа! #БългариязаБългария"!" Това написа малко след полунощ в петък срещу събота журналистката Сибина Григорова - една от трите жени, организирали набирането на недостигаща сума за закупуване на 15 респиратора за "Александровска". Тя е съпруга на друг известен журналист - Асен Григоров.

Болницата е сред тези от първа линия на борбата с коронавируса. А сумата - 220 000 лева недостигаше за пълния комплект от 15 японски апарата, договорени от шефа на лечебното заведение. Щедро дарение от "А1" и "Фантастико" осигури средствата за 10 от тях, а останалите пари са точно в размера на върнатото дарение под условие на бизнесмена Ивайло Пенчев, шеф и собственик на „Уолтопия“.

Ивайло Пенчев


"Спираме кампанията в HelpKarma, защото по банковата сметка има преводи, които системата все още не показва. Със сигурност имаме 222 000 лева. Точен отчет в понеделник!", написа във фейсбук Сибина. 

Сибина Григорова


"Вашите пари ще отидат за 5-те аспиратора в "Александровска", за които имаше дарение под условие, което болницата не прие. Бъдете здрави! Desislava Olovanova и Krustina Stefanova, респект, момичета!", завършва нейният пост.

Десислава Олованова

"Три жени срещу егото на един мъж - това е положението." Така трите работещи момичета анонсираха инициативата си. Първи се захващат Кръстина Стефанова и Десислава Олованова, към тях бързо се присъединява и Сибина Григорова. "Не можем сами, трябва ни помощ от много други жени и мъжe", апелират те и само за първите три часа от кампанията по сметките постъпиха 30 хил. евро. А през следващите 5 часа - и останалата необходима сума.


Кръстина Стефанова


"Не сме преуспели бизнесмени, не сме супер героини, хора сме", гласеше още апелът на трите дами.