Ресторантите скачат на властта в сряда

Браншът организира протест пред Министерския съвет "Марш към свободата"

Топ
15:36 - 21 Януари 2021
1227
Ресторантите скачат на властта в сряда

Ресторантьорите решиха да изпълнят заканата си към властта и да излязат на протест в сряда пред  Министерския съвет. Недоволството на бранша е под надслов „Марш към свободата

Причина за гнева на демонстрантите стана изявлението на премиера Бойко Борисов, който даде да се разбере, че заведенията и търговските центрове в моловете едва ли ще отворят на 1 февруари, каквото е тяхното искане. Крайното решение ще се вземе на 31 януари. 

Снощи пък здравният министър Костадин Ангелов информира, че не е съгласен с отварянето на заведенията  в началото на февруари. Това обаче нажежи страстите и от Асоциацията на ресторантьорите заплашиха с бунтове и отваряне на заведенията, независимо от заповедите в държавата.    

"Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация", скочиха от Сдружението на заведенията в България и Асоциацията на заведенията в България.

"Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно", оплакват се от заведенията.

"Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!"

"За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час! Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!"