Ресторантьори: Държат ни в будна кома, за да не плащат по схемата 60/40

Новини
15:47 - 12 Ноември 2020
2602
Ресторантьори: Държат ни в будна кома, за да не плащат по схемата 60/40

"По-добре да ни затворят изцяло, да не се мъчим! Защо ни го причиняват? Правителството се еб**а с нас", изръмжаха съдържатели на различни хранителни заведения у нас след наложените от управниците мерки, свързани с коронавируса.

"И какво се оказва сега - собствениците ще си плащат осигуровки, а заведенията празни. Въведоха някакво работно време, но в същото време не дават да се яде и да се пие в заведенията!? Що за парадокс? Най-новата постановка е, че правителството няма да затваря заведенията, за да не плаща по схемата 60/40! Не, че преди плащаха, имаше само за свои хора, които бяха кандидатствали, останалите не бяха одобрени. А това сега вече е чисто измиване на ръцете", коментираха пред Lupa.bg хора от ресторантьорския бранш.

"Безумията са пълни, истерията е обзела масата. Да е разрешено на ходиш на ресторант, а в същото време да е забранено да се храниш и пиеш!? Но то друга страна можеш да си вземеш за вкъщи... Един вид - да се стимулира икономиката!", допълни друг съдържател на заведения в София.