Ретро гей гради модерното ляво

Вместо Сестра Галева – Сестра Минчева - хем се облича по-добре, хем има по-читава прическа, а и не е толкова употребена до скъсване

Коментар
14:00 - 24 Септември 2024
14386
Ретро гей гради модерното ляво

Повече от 30 години чакаме БСП да се реформира и да се откъсне от болшевишко-каскетната сянка на главорезите Лев Главинчев, Мирчо Спасов и Ангел Солаков. Не успя да го постигне нито селският историк Георги Първанов с обезоръжаващото си простодушие, нито интернационалният бюрократ с комсомолска карта Сергей Станишев, нито домораслата поетеса – бунтарка Корнелия Нинова. Дойде време нещата да поеме в ръцете си един истински мъж – Евгени Константинов Минчев.

Ако нов бардак със стари курви не става, може ли да се гради модерно ляво с дърти гейове, ще попитате? Защо не. Оценявам хода на столичното БСП да включи Лорда в изборната си листа като почти гениален. Вместо Сестра Галева – Сестра Минчева. Хем се облича по-добре, хем има по-читава прическа, а и не е толкова употребена до скъсване. Във всеки смисъл на думата.

Шегата настрана – социалистите ни имаха отчаяна нужда от някакъв подобен ход, за да се измъкнат от патриотарско-консервативния капан, в който сами се набутаха като последни цървули. За да не позволят на копейките и Воините на светлината да им отнемат електората от възмутени бабички и носталгични чичаци, те затънаха в битки с джендъри и малцинства, размахваха брошурки за фистинг и се капсулираха във физически загиващия електорат от почитателите на бозата от 6 стотинки.

Лорд Минчев може да е първа дружка с Елеонора Митрофанова и да похапва бобец с другия неприятен бабиер – Нешка, но за сметка на това е цветен, забавен и различен. Да, той е типичен соц гей – натрапчив, без да е агресивен, нахален, без да забравя самоиронията, гласовит, но без пера в задника.

С други думи, Евгени е уникален политически пенкилер – хем ще импонира на бабичките с меланхолията си по априлския пленум, хем на младите лумпени с шизофреничната си хомофобия и фанфарно християнство. Ако БСП не го беше лапнала, Костя нямаше да се забави. Или Слави, или Ивелин, или който се сетите там друг отчаяно драпащ за гласове селски популист.

Не, че ми дреме, ама социалистическата ни партия е в изключително тежка криза и е единствената от Източния блок, която не се реформира истински след 1989 г. Чисто идеологически тя не намери своята идентичност и там един през друг са нахвърляни безразборно комунисти, социалдемократи, националисти и обикновени съветски агенти.

Наследниците на БКП и ДС не успяха да убедят никого, че могат да бъдат носители на промяна. Да, социалистите привидно станаха европейци и вместо танкове да смазват антикомунистическите революции в Унгария и Чехия, днес изпращат депутати в Европарламента. Но под костюмите им прозира зовът за връщане на България в руската зона на влияние омразата към Обединена Европа.

Как БСП ще бори корупцията в България, след като червените олигарси трансформираха заграбените капитали от комунистическите предприятия в нови частни активи, фалираха държавата и ограбиха българския народ? И то поне три пъти за 30 години?

На този фон Евгени Минчев наистина е свеж полъх, пък бил той и с миризма на съветски одеколон. В крайна сметка е много по-добре шарен гей, отколкото дърта курва.