РЕТРО ХИТ: Реклама на "Москвич" от 1980 г. (ВИДЕО)

Техномания
08:00 - 26 Февруари 2021
10189
РЕТРО ХИТ: Реклама на "Москвич" от 1980 г. (ВИДЕО)

В СССР преди времето на Горбачов почти не е имало реклами, но автомобилите са изключение в търсенето на място на външния пазар. Ярък пример за това е рекламен клип за автомобила Moskvich 2140 SL, чието производство започва през 1980-а година.

Английският език в клипа разказва, че колата е създадена по поръчка на "Автоекспорт". 

Всъщност, именно тази организация е продавала зад граница всичките съветски автомобили. Както в повечето рекламни продукти от онова време, в клипа има особен стил и предаване, но също така нивото на "фирменост" е вдигнато до максимума. 

В началото на клипа виждаме импозантен джентълмен, който приключвайки полеста със своя спортен самолет с надпис ДОСААФ, говори по телефона и разбира, че жена му го чака у дома. След това той поглежда часовника си и сяда в Москвич. По пътя си джентълменът се сблъсква с няколко препядствия - гъста гора, неизорано поле, внезапни взривове. Автомобилът обаче се държи перфектно. 

"Ако вие срещнете истински приятел, такъв, какъвто е Москвич Лукс, вие можете да бъдете уверени: той никога няма да ви подведе", казва глас в клипа на заден план. 

В крайна сметка джентълменът пристига у дома при жена си навреме.