РЕТРО СЕНЗАЦИЯ: Тина Търнър натискала за SEX Тома Спространов, той я отрязал

Едно време
15:44 - 06 Ноември 2020
12109
РЕТРО СЕНЗАЦИЯ: Тина Търнър натискала за SEX Тома Спространов, той я отрязал

В далечната 1981 г. ритъм енд блус тигрицата Тина Търнър оглася Летния театър в Пловдив - истинска културна сензация за времето на зрелия социализъм. Мулатката остава изключително впечатлена от България и от нашенските мъже и дори опитва да вкара в леглото си един балкански левент - култовия радиоводещ Тома Спространов. Парашутът й обаче не се отваря по политически причини и българо-американските отношения не се скрепяват на интимния фронт, разказват свидетели на драматичните събития.

Организатор на концерта на Тина у нас е именно Спространов - по онова време едва четирийсетинагодишен левент, който веднага впечатлява певицата с нежния си глас и отличния английски. Г-жа Търнър, която е прясно разведена по онова време с дългогодишната си дуетна половинка Айк, започва да се усуква около нашенеца.

Синеокият пловдивчанин винаги е бил любимец на жените

"В разговор от 3 минути 10 пъти му спомена уж случайно номера на хотелската си стая. При всяка среща с Томата с появяваше буквално полугола - с полички до най-милото си. Такава атака не бяхме виждали никога преди - у нас соц моралът все още не позволяваше на жените да правят първата стъпка, когато си харесат някого", разказва участник в организацията на концерта.

В крайна сметка Спространов не се огънал, а приятели и колеги му се подигравали в продължение на десетилетие за изпуснатия шанс. Според тях известният радиоводещ се притеснявал не толкова от жена си - английската даскалица Джуди, а от водещия си офицер. Тома е нещатен сътрудник на ДС с псевдонима "Ян" и се опасявал, че интимна забежка ще му струва кариерата, ако не и свободата.

Певицата крие твърде малко на сцената

Иначе все пак Тина успява поне да позволи на неколцина нашенци да си оплакнат очите със задните й части. Певицата поставила пред организаторите едно категорично условие – преди всяко преобличане да си взема душ. Трябвало да си смени сценичния костюм точно 6 пъти по време на концерта. Хубаво, ама на Летния театър нямало и следа от баня. И тогава направили нещо като бригадирска баня – варел с топла вода и кабинка от сковани летви и полиетиленови завеси, почти прозрачни.

Посветените в очакваното събитие заели стратегически места и зачакали. Тина Търнър са затичала към импровизираната баня и още по пътя започнала да захвърля дрехите си. Още преди да се скрие зад завеската лъснал черният й задник. И така - цели 6 пъти!