Ретро спомен в Lupa.bg: Синът на Георги Йорданов ограбва дома на Кичка Бодурова

Още като ученик Здравко карал луксозна "Мазда" и бил едно от децата-лекета на соца

Нещо за четене
16:02 - 01 Август 2024
5811
Ретро спомен в Lupa.bg: Синът на Георги Йорданов ограбва дома на Кичка Бодурова

Синът на министъра на културата по соц време Георги Йорданов, който вчера бе предложен за орден "Стара планина" от служебното правителство – Здравко, е обрал дома на Кичка Бодурова. Това става ясно от биографичната й книга „Това съм аз”, която излезе още през 2010 г.

Естрадната легенда вади редица сензационни разкрития, като повечето имена на главните герои са отбелязани с инициали, но случките са толкова подробно и увлекателно разказани, че накрая се разбира за кого става въпрос. Така Здравко Йорданов, който по онова време е бил последна година ученик, и е шофирал „Мазда”, предоставена от могъщия му баща - всевластна фигура в Политбюро и културата, фигурира в книгата като „З.”. Музикална редакторка в телевизията, приятелка на Бодурова, я запознава с министерския наследник на домашен купон. Той е толкова впечатлен от кака си Кичка, че от този момент нататък се лепва за нея и не я изпуска от очи. Здравко е от т.нар. "червени лекета" - разглезените с куп привилегии синчета на управляващите комунистически велможи.

Кичка Бодурова през 80-те години, когато е сред големите естрадни звезди у нас

Въпреки че тя самата шофира и има собствен автомобил, той предлага да я вози на концертите й. Така двамата се сближават. Кичка не пише дали да имали интимни взаимоотношения, но това се подразбира от контекста. Като отива да работи в Албена, тя му оставя ключа от гарсониерата си в столичния квартал „Младост”, за да го предаде на брат й, който в този момент отбивал военната си служба.

„Бях му оставила 60 лева в секцията и когато е излязъл в гарнизонен отпуск отишъл вкъщи и не намерил парите. Обади ми се да ме пита къде са. Обясних му в коя кутия съм ги сложила, но се оказа, че ги няма. После му казах да отвори кутията за бижутата – и там нямаше нищо. Оказа се, че от дома ми са изчезнали доста неща”, разказва Кичка Бодурова в мемоарите си.

Бясна, тя е сигурна кой я е ограбил. Вика милицията, започва разследване, но делото стига до задънена улица. „Хората в униформи по-късно ми казаха неофициално, че със сигурост е той, макар аз до ден-днешен да не мога да повярвам в това”, спомня си Кичка Бодурова.

Здравко Йорданов е наследил професията на баща си, завършил е право в СУ. Преводач е от английски език. От години работи в Република Южна Африка (РЮА). След като книгата на Кичка Бодурова излезе на пазара, Георги Йорданов искрено се вбеси и дори се закани да съди певицата. В крайна сметка обаче се отказа - може би защото наяве биха излезли и други неудобни истини...