Ретрограден Меркурий от 23 август. Какво да очакваме?

Движението на планетата назад може да обърка плановете и да забави реализирането на целите

Астро
13:57 - 23 Август 2023
15542
Ретрограден Меркурий от 23 август. Какво да очакваме?

От 23 август до 15 септември Меркурий ще бъде ретрограден в зодиакалния знак Дева, отбелязвайки началото на триседмичен период на предизвикателства по отношение на комуникацията.

Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията и по време на ретроградното ѝ движение е възможно да сме прекалено фиксирани в личния си мироглед, да губим гъвкавостта си и да ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на други, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Заради това е важно да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и решенията си.

При ретрограден Меркурий в Дева прецизността е от ключово значение. Ясните намерения в разговорите и целите са задължителни.

Дева, символизираща чистотата и съвършенството, насочва вниманието ни към усъвършенстване на живота ни. Тази ретроградност хвърля светлина върху областите, в които сме задръстили дните си с разговори или дейности, които не добавят стойност или подкрепа.

Периодът е подходящ за: ревизия на цели и планове; да се върнете към дейности, които не сте завършили; да потърсите стари познати и обновите контактите си. Може да започнете ремонт, ако сте уговорили клаузи с изпълнителите; потърсете контакт с места на работа, където вече сте подали кандидатура; потърсете изясняване на отношения и споделете какво мислите.

Ретроградното движение на Меркурий е възможно да обърка плановете ви и да забави реализирането на целите ви. Това, което не се случва, не е готово да се случи. Онова, което се забавя, трябва да бъде ревизирано сега от вас. Дайте си време, така, както ви го дава Меркурий, и моделирайте отношения, цели, проекти и планове. Възможен е хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Пазете личните си вещи, защитете социалните си мрежи и не споделяйте лична информация.

Времето не е подходящо за:

* Подписване на важни договори. Ако се налага, четете внимателно и не бързайте да подписвате.

* Внимавайте, когато правите резервации. Пътувайте само ако сте направили добра и пълна организация.

* Не купувайте техника, освен ако не е много наложително.

* Не ремонтирайте техника и автомобили. Обикновено се налага повторен ремонт.

* Не търсете точна диагноза на заболяване. Възможни са грешки.

* Не започвайте нищо ново.

До края на тази година ще изпитаме още един ретрограден Меркурий - от 13 декември до 1 януари.