Ретрограден Юпитер ни връща към стари творчески планове

Астро
12:20 - 07 Октомври 2024
467
Ретрограден Юпитер ни връща към стари творчески планове

Да, не само Меркурий може да бъде ретрограден - това се отнася за всички планети. На 7-и октомври Юпитер забавя ход и два дни по-късно настъпва в ретроградна фаза, която ще продължи до 4-ти февруари 2025 г. Ретроградната му разходка ще се случи между градусите 21 и 11 в знак Близнаци.  

Свикнали сме да търсим негативното в думата „ретроградност“, а всъщност това положение на планетата ни дава възможност, време и ресурс да надградим над това което имаме, да разместим, да променим и да подобрим темите на Юпитер в Близнаци, обяснява топ астрологът Венета Матева. 

Времето на ретроградното движение на Юпитер ще бъде благодатно за реализиране на бизнес планове, свързани с рекламата, маркетинга, груповите събития, личностното развитие, писане на книги и/или нови статии, довършване на образование и/или курс, намиране на съмишленици, изграждане и/или ревизия на социални платформи.

Върнете се към стари творчески планове и потърсете нови перспективи. Периодът е щедър на вдъхновяващи идеи и разгръщане на планове.  

Времето е подходящо да обмислите с какво ви е приятно да се занимавате и какво ви радва да учите. Имате ли нужда от нови дейности и развиване на хобита. Излезте от заобикалящата ви среда и потърсете нови хора с вашите интереси. Вижте какво ви вдъхновява и бъдете отворени за запознанства, пътувания и преживявания. 

В световен план следва ревизия в сферата на комуникациите, транспорта и преговорите.

Хората, родени с ретрограден Юпитер в картата си, са тези, които са готови сами да стигнат до своята собствена истина. Те не вярват на чужди думи и не се влияят от мнението на околните. Отличават се със задълбочено мислене, собствена гледна точка и стратегия за действие. Не очаквайте от тях сляпо доверие и подкрепа. Бъдете искрени и те ще ви се отблагодарят със сериозно приятелско рамо, незаменима помощ и съпричастност. 

За тях периода ще бъде вдъхновяващ скок за развитие и сбъдване на мечти в сферите на личностното развитие.