Ретроградна Венера носи опасност от раздели и скандали за пари

Астрология
16:59 - 14 Май 2020
4544
Ретроградна Венера носи опасност от раздели и скандали за пари

Ретроградна Венера слага начало на ремонтите. От вчера планетата на красотата, парите и партньорствата тръгна на обратно по небосклона и ще подкрепя всички, които искат да направят дома си по-уютен и добър за живеене.

„Периодът на ретроградна Венера ще продължи от 13 май до 27 юни. Той е благоприятен за всичко свързано с „ре“ - ремонти на жилище, премебелиране, рефинансиране на кредити, ревизия на гардероба, ремонт на дрехи, техника“, коментира топастрологът Маргарита Паскалева пред „Телеграф“.

По думите й, ако човек не разполага със средства, може „просто да премести мебели, да ги претапицира или да освежи боята вкъщи“.

Партньорства

Според астрологията Венера управлява човешките отношения, любовта, интимните и бизнес партньорства и всички притежания. Когато тя тръгне обратно на видимото си движение по хоризонта, се казва, че влиза в ретроградна фаза. При нея се наблюдават проблеми и влошаване в сферите на отговорности на планетата, а красивото става грозно. Като настилката на столичната „Граф Игнатиев“, която се надигна заради дефект, или улицата в район „Подуяне“, чийто асфалт взе, че се разтече.

„В личен план може да се очаква обтягане на отношения с бизнес и интимни партньори, шумни раздели и скандали за пари. Венера прави квадрат с Марс в края на май, което ще повиши напрежението с прояви на ревност. Моментът не е благоприятен за започване на ново начинание или нова работа (може временна, сезонна или по заместване), за сватби, за подписване на всякакви нови договори, свързани с пари, теглене на кредити и по-луксозни покупки и капиталовложения“, предупреждава Паскалева.

Пластични операции

Сега мнозина могат да усетят и подтик да променят външния си вид – прическа, стила на обличане, цвета на косата. „Но само до тук. Не се подлагайте на козметични операции и други по-сериозни интервенции. Все пак планетата на красотата е Венера, а сега тя не е в добра позиция“, обясни експертката. По думите й професиите, които ще бъдат засегнати от неблагоприятния астропериод, са – финансисти, търговци и хора на изкуството. В сферата на културата вече имаше скандали именно заради променения ритмус на втората планета, наричана от народна ни Зорница и Вечерница.

„За жалост чак след 27 юни може да има по-голямо раздвижване в сектора на театри и опери“, прогнозира Марги Паскалева. По повод многото безработни тя коментира, че Венера е ретроградна в астрологичния знак Близнаци. А той ни подсказва да се адаптираме, да доучваме, ако трябва, за да се пренасочим в друга сфера, че да се спасим от кризата.

Хороскоп

Ретроградният период ще засегне онази част от хороскопа на България, отговаряща за търговия, услуги и почивки. „Това е петият дом от картата ни. Сега ще успеем да се справим, защото Юпитер в Козирог ще ни подкрепя. Така че в по-генерален план годината не е фатална за нас, но месец юни се очертава доста тежък за страната ни. Предстои опасен съвпад на Луна, Марс и Нептун в знака на заразите Риби. Заради него в края на май и началото на юни очаквам бум на зарази с коронавирус или други инфекции. Тогава се задава и вълна от кражби, измами, фалшификации и всякакви финансови скандали“, твърди астроложката. Казва, че ретроградната Венера трябва да се използва за ревизия на отношенията или връщане към стара любов.