Ретроградният Меркурий свърши!

Днес в 5:48 ч. приключи 23-дневното царство на лошия период

Любопитно
15:18 - 10 Март 2020
3200
Ретроградният Меркурий свърши!

Днес в 5:48 ч. приключи 23-дневното царство на Ретроградния Меркурий. През това време астролозите ни забраняваха цял куп неща, но сега ни съветват да изчакаме и още един ден, преди да предприемем каквото и да е, защото в момента сме в сянката на ретроградната планета и това е даже още по-страшно.

Ретрограден Меркурий се случва 3-4 пъти в календарната година. Това е, когато планетата Меркурий се движи между Слънцето и Земята. През 2020 г. Меркурий е ретрограден общо 69 дни от годината.

С концентрация си на желязо, планетата Меркурий има магнитно влияние върху поведението на хората и в ретроградния й период се случват някои странни неща.
В астрологията планетата Меркурий се свързва с творчеството и умствени способности. Меркурий е управляваща планета на подвижните знаци Близнаци и Дева.

Когато една планета е ретроградна, в астрологически смисъл се счита, че е в състояние на покой или спи. Ето защо, докато Меркурий дреме, дейностите, които той урежда, не функционират добре, както ако планетата е активна, за да ги контролира. Затова в ретроградни периоди се очаква да настъпят хаос и неуредици.

Меркурий управлява всички видове комуникация и координация, включително слушане, говорене пред хора или по телефон, учене, четене, редактиране, проучване, договаряне, продажба и изкупуване, всички видове медии.

Всички официални договори и споразумения, както и важни документи, като например книги ръкописи или курсови работи, договори, нотариални актове, договори, договори за наем, завещания и т.н. също са под влиянието на Меркурий.

В сферата на влияние на Меркурий са също всички видове кодове, включително компютърни програми, както и транспорт, спедиция, поща и пътувания. Когато тази планета е ретроградна, се очакват проблеми в тези области неизправност или извън контрол.

Кога Меркурий е ретрограден през 2020 г.?

17 февруари – 10 март като започва в Риби (в 2:53 ч.) и приключва във Водолей (5:48 ч.); общо 23 дни ретрограден Меркурий

18 юни (7:59 ч.) – 12 юли (11:26 ч.) в Рак; общо 25 дни ретрограден Меркурий

14 октомври – 3 ноември като започва в Скорпион (в 4:04 ч.) и приключва във Везни (в 19:49); общо 21 дни ретрограден Меркурий

И трите знака – Рак, Скорпион и Риби – са водни, а Везни и Водолей са въздушни.

Ако ретроградният Меркурий е в знак, който съвпада с вашата зодия, знайте, че проблемите за вас са по-големи, отколкото при останалите представители на другите зодиакални знаци.

Когато Меркурий е ретрогарден, не бива да се правят никакви важни неща.
Нищо няма да бъде особено успешно в такъв период, а ще бъде трудоемко или дори невъзможно за изпълнение. В ретрограден период е трудно да се получат решения от другите. Дори да е направено решение, то ще подлежи на промяна или ще се осъществи след изтичане на ретроградния период.