Ретроградният Меркурий в Скорпион влияе зле на Телец, Дева и Козирог

Най-малко отражение има върху въздушните и огнените знаци

Любопитно
17:43 - 03 Ноември 2019
2858
Ретроградният Меркурий в Скорпион влияе зле на Телец, Дева и Козирог

Ретроградният Меркурий в Скорпион ще влияе зле на земните зодии, коментира астрологът Ива Иванова пред Агенция "Фокус". По думите й периодът ще им създаде усещането, че нещата в живота им не са добре уредени.

"Земните зодии са: Телец, Дева и Козирог. Те ще бъдат най-засегнати в този период. За тях се отнася предупреждението да не правят никакви придобивки и да не подписват дългосрочни договори. За водните зодии, ако създават художествено творчество,периодът е много добър. В същото това време интуицията им ще работи малко по-забавено", каза Иванова.

"Най-малко отражение има върху въздушните: Близнаци, Везни и Водолей и огнените: Овен, Лъв и Стрелец“, отчете още астрологът.

"Меркурий и Венера са лични планети и влияят на всеки един човек, а не като другите върху цялото общество", поясни астрологът. Тя добави, че всички планети са ретроградни и че имат различни цикли. „Най-често обаче е регрограден Меркурий“, каза още Иванова. „От 2 ноември до 21 ноември Меркурий ще бъде ретрограден. Това в никакъв случай не е лошо и страшно. В тези периоди на ретроградност Меркурий се изявява като измамник, като учител, като информатор. Не е страшно, ако подпишем някакъв договор и изведнъж после се присетим, че нещата не са такива, каквито ги искаме и да ги поправим“, успокои Ива Иванова.

Според нея периодът на ретрограден Меркурий е добър за създаване на неща в сферата на изкуството. „Действието на ретроградния Меркурий ни отделя от действителността и ни дава възможност да разбираме и създаваме произведения в сферата на вечното. Сега, ако направите една справка. Честно казано аз съм направила и ви уверявам, че по-голямата част от великите поети, писатели, художници, композитори имат ретрограден Меркурий“, каза още Иванова. Тя обясни, че това се отнася и за всички, но хората, които се занимават с изкуство и имат ретрограден Меркурий, имат възможност да се отделят от дребните ежедневни глупости, които ни развалят живота и да видят нещата с Божий поглед. „Това е от хубавата страна“, отчете още астрологът.

"В периода на ретроградност имаме възможност да направим див скандал на майка си или на хората, които са около нас. Да кажем неща, които не мислим и след това да съжаляваме. Имаме възможност да се извиним и да поправим. Меркурий ни дава възможност да си купим телефон, който се оказва, че не е този, който сме искали. В периода на ретроградност на Меркурий може да видим апартамент, за който си помислим, че е жилището на мечтите ни, а след това да се окаже, че нещата не са както трябва“, обясни още Ива Иванова. Тя допълни че действието на ретрограден Меркурий се развива във воден знак и вероятността да бъдем излъгани е много голяма. „В този период интуицията ни не работи, както обикновено. По-склонни сме да бъдем излъгани. Създаваме си впечатления и мечти, които не са точно тези, които са ни необходими“, допълни още Ива Иванова.