Ревизоро плашил Славея Стоянова: Ще чуеш невероятни неща за себе си

Общество
19:02 - 01 Юни 2020
4543
Ревизоро плашил Славея Стоянова: Ще чуеш невероятни неща за себе си

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро предупредил новата си заместничка Славея Стоянова, ще трябва да е готова да чуе невероятни неща са себе си покрай влизането във властта.

„Тя е тази, която в последните месеци наложи всички санкции, която помогна за спирането на ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове. Тя е човек от системата, а не политическо лице - никой не искаше да посочи политическа кандидатура.

Всички данни към прокуратурата е изготвила Славея Стоянова. Тя помогна за подготвянето на документите за италианските боклуци, складирани на пристанищата във Варна и Бургас. Тя беше единствената, която можеше да заеме този пост. Аз я предупредих, че от утре животът й няма да е същият и ще чуе за себе неща, които не е предполагала, че ще чуе”. Това заяви Емил Димитров в студиото на "Още от деня" по БНТ по повод новият зам.-министър на околната среда и водите Славея Стоянова.

За случая със зам.-министър Красимир Живков, замесен в аферата с опасни отпадъци, Димитров заяви, че познава Живков едва от 3 месеца, и не може да каже какво е ставало 5 години назад. Всички доказателства отиват в съда, там се решава казусът, допълни Димитров.

В министерството се издават само нотификациите, криминалните деяния се извършват извън министерството. Никой не може да провери 5000 фирми, защото разрешителните са издавани на килограм, поясни той.