Революционно предложение: Да се намалят чужденците в българския футбол

Министърът на спорта Димитър Илиев призовава да се обърнем към детско-юношеските школи за намирането на родни таланти

У нас
10:30 - 03 Ноември 2023
4646
Революционно предложение: Да се намалят чужденците в българския футбол

Футболът може да вземе пример от волейбола и да въведе квоти за чужденци, обяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

“Във футбола могат да помислят да намалят броя на чужденците в българското първенство. Едва ли има човек, който да не преживява това, което се случва с националния отбор. Проблемите са трупани в годините назад и решенията няма да дойдат бързо. Трябва да се обърнем към детско-юношеските школи, да се заложи на таланти. Футболът може да наложи квоти за чужденци, както е във волейбола например”, коментира Илиев в интервю за БТВ.

През 2022 г. Изпълкомът на Българския футболен съюз (БФС) премахна ограничението за чужденци, като в клубовете от Първа лига на терена може да има едновременно петима играчи с паспорти извън Европейския съюз.

Министър Илиев заяви, че се прави и проучване за проектирането на нов национален стадион. "Хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов национален стадион. Правим проучвания къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение”.