Режимът в Сирия продължава да избива цивилни

Девет деца са сред 21 души, загинали днес по време на правителствен огън в няколко града в провинция Идлиб и съседната провинция Алепо

Актуални новини
20:36 - 28 Май 2019
2293
Режимът в Сирия продължава да избива цивилни

Поредна вълна от въздушни удари днес са поразили крепостта на бунтовниците в Северозападна Сирия, където повече от 50 цивилни бяха убити в няколко дни на тежки бомбардировки, съобщават от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от "Франс прес".

Девет деца са сред 21 души, загинали днес по време на правителствен огън в няколко града в провинция Идлиб и съседната провинция Алепо.

Болница в град Кафранбел в Идлиб е била ударена от артилерийски снаряди, уточни Дейвид Суонсън, който е говорител хуманитарната служба на ООН.

"Сградата не функционира заради тежки щети върху структурата ѝ", отбеляза той пред "Франс прес". Административният директор на болницата Маджед ал Акраа потвърди атаката.

"Болницата е напълно нефункционираща", изтъкна той, допълвайки: "Беше тежка атака. Генераторите и дори колата ми се запалиха."

Това става след два дни на интензивни бомбардировки от страна на режима на президента Башар Асад в региона, в които са загинали общо 31 цивилни в неделя и понеделник, посочиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, чието седалище е във Великобритания.

Доброволци спасители и цивилни са били видени да вадят покрити с прах жертви от развалините на разрушени сгради след въпросните въздушни удари.

Идлиб и части от съседните провинции Алепо, Хама и Латакия са под контрола на "Хаят Тахрир ал Шам", екстремистко-бунтовническа групировка, оглавявана от бившия клон на терористичната групировка "Ал Кайда" в Сирия (Фронт "Ал Нусра").

От Сирийския център твърдят, че над 260 цивилни са загинали от началото на офанзивата на силите на режима за отвоюването на последната крепост на бунтовниците в Сирия.