Режисьорът Андрей Андонов: Дано не ни сполети съдбата на Италия

В България това ще стане филм на ужасите, твърди човекът на изкуството

Новини
12:12 - 12 Март 2020
5788
Режисьорът Андрей Андонов: Дано не ни сполети съдбата на Италия

Хора, приятели, съветвам Ви да не ходите на кино, театър, барове, ресторанти и всички обществени места, въпреки, че в момента те отново са отворени и там се показва "Ятаган", за който имам личен интерес всички вие да отидете да го гледате - това призова режисьорът на филма Андрей Андонов. 

Призовавам Ви да ограничите до минимум контактите с хора. Проблемът не е вируса. Проблемът е следният, поне както аз го виждам и разбирам:

Щом за двама заразени болница Пирогов беше затворена, представете си след една седмица, когато те бъдат 100-1000, минимум 100. Здравната ни система не може да издържи на такъв натиск, нямаме управленчески ресурс и човешки материал, както самият г-н Министър - председател Бойко Борисов не веднъж е казвал.

Не дай си боже да се случи тук сценария от Италия, тук щетите ще са в пъти повече, ние сме водещи по редица тежки и хронични заболявания. Населението ни е супер застаряващо, болно и бедно. 

Сценарият от Италия тук ще бъде хорър филм и жертвите няма да са от Коронавируса, а от всички хронични болести, от които народа страда и на които хора няма да може да се отдели нужното внимание, защото болниците ще са блокирани.

Отделете свободното време за любимите ви хора вкъщи, за четене на книги, за да се наспите и почините, за гледане на хубаво кино, има много филми от 1970-80-90-та, които са в пъти по-качествени от повечето филми и сериали, с които в момента ни заливат.

Отделете внимание на себе си. Починете си и се пазете, защото държавата не може да го направи вместо нас.

Сега е моментът, след това ще е късно за много от нашите родители, приятели и съграждани.

Бъдете здрави!"