Режисьорът Клара Армандова влиза в свой спектакъл като актриса

"Парченца от слънце и облак" с премиера в Нов театър-НДК

Култура
14:37 - 25 Януари 2023
2449
Режисьорът Клара Армандова влиза в свой спектакъл като актриса

Клара Армандова, която е режисьор на "Парченца от слънце и облак", влиза в спектакъла като актриса, на мястото на Албена Колева. Премиерното представление е тази вечер в "Нов театър НДК".

Армандова е позната като актриса от 'Рицарят на бялата дама", "Приказки с шапки", "Бъди благословена", а от 1975 до 1985 година води по националната телевизия програмата "Приказки с шапки" по сценарии на Маргарит Минков в рубриката "Лека нощ, деца".

Животът на една майка и двете й дъщери прилича на късчета счупено стъкло. Но става чудо - от парченцата се ражда диамант, който осветява пътя на хората към бъдещето. 

Бившата танцьорка Беатрис (Клара Армандова) живее с двете си дъщери Рут (Роси Русева) и Тили (Велислава Сърчаджиева) и наемателката Нени (Дидо Мачев) в къща, която преди години е била склад за зеленчуци. Тяхното битие е вихър от страсти, които напомнят на нашите и точно в момента, когато мечтите на героините изглеждат непостижими, се ражда едно прозрение, което разнищва причините за разпада на техния живот и озарява като самотен лъч светлина възможността парченцата стъкло да станат едно цяло.

"Подарете си "Парченца от слънце и облак", защото не е нещо, което може да ви се случи често. Не трябва да пропускате възможността да се докоснете до тази изключителна сценична творба. Вълнуващата история на едно семейство, което се бори да оцелее", казва Клара Армандова.

Музиката в представлението, което е по знаковата пиеса на Пол Зиндел - "Влиянието на гама лъчите върху лунните невени", е на Добромир Кисьов, сценографията е на Николай Ангелов.