РЕЗИЛ: Депутат спука от бой свой избирател (ВИДЕО)

Актуални новини
14:08 - 28 Октомври 2024
2873
РЕЗИЛ: Депутат спука от бой свой избирател (ВИДЕО)

Народен представител беше заснет безмилостно да бие мъж на улицата. Грозният скандал се разигра в британският град Рънкорн, графство Чешър, където депутатът от Лейбъристката партия Майк Еймсбъри нападна свой избирател, пише в. "Дейли Мейл".

На записите от камерата за видеонаблюдение, получени ексклузивно от изданието, се вижда как той нанася удар с юмрук привидно без физическа провокация и след това продължава да удря мъжа шест пъти, докато той лежи на земята. До атаката се стига, след като 55-годишният Еймсбъри води оживен разговор с жертвата си, който, според медиите на Острова, е избирател на партията. След скандала Еймсбъри беше отстранен от парламента и партията.

Инцидентът е голямо главоболие за премиера на Обединеното кралство Киър Стармър, идвайки броени дни преди неговият канцлер Рейчъл Рийвс да разкрие големи увеличения на данъците в първия бюджет на лейбъристите от 14 години. Националните осигурителни вноски за работодателите ще се увеличат и канцлерът също се очаква да повиши данъка върху капиталовите печалби, да затвори вратичките в данъка върху наследството и да разшири замразяването на праговете за данък върху доходите.