Резил: Филип Плейн се изгаври с Коби Брайънт

Мода
15:38 - 25 Февруари 2020
7322
Резил: Филип Плейн се изгаври с Коби Брайънт

Немският дизайнер Филип Плейн бе обвинен в използването на смъртта на НБА легендата Коби Брайънт, за да продаде своята колекция. Модели му се разходиха на ревюто на в Милано, носейки суитшърти, украсени с камъни Swarowski, а НБА логото на отбора на Коби бе сменено с голям надпис "PLAIN".

Брандиран с логото хеликоптер също взе участие в шоуто - определено странен подход, имайки предвид начина, по който си отиде НБА звездата. Припомняме, че в лошо време, на 26-ти януари 2020-та, хеликоптерът на Коби катастрофира, като в инцидента загинаха освен баскетболната легенда, и неговата 13-годишна дъщеря, както и още 7 души на борда. 

Украсен подиум, с дует от златни хеликоптери, решение, което мнозина изтъкнаха в социалните медии, е изключително безчувствено, като се има предвид причината за смъртта на Брайънт.

„Филип Плейн направи два златни хеликоптера за шоуто си 27 дни след като Кобе загина при катастрофа с хеликоптер“, алармира в туитър възмутен потребител.

Плейн защити шоуто и колекцията си в изявление: "Ако знаех какво ще се случи, след инцидента нямаше да използвам хеликоптерите.Това, което се случи е ужасяващо, но вече нямаше как да махна хеликоптерите, бяха поръчани,"

Дизайнерът също така заяви, че печалбите от колекцията му „Plein 24”, посветена на Брайънт, ще бъдат дарени на спортната фондация Mamba & Mambacita на спортиста. Плейн добави, че „първите 20 000 долара“ са прехвърлени във фондацията ден преди шоуто.

„Тази трагедия засегна дълбоко мен и целия свят и чувствам, че модното ми ревю беше най-добрият момент да изразя моето уважение и възхищение към Коби Брайънт, неговата дъщеря Джана и семейството му“, продължава изявлението.

„Тъжно е да видиш как нещо положително и градивно може да бъде интерпретирано погрешно от хората, които очевидно искат да тълкуват негативно, без дори да имат причина. В интерес на истината, наистина правя нещо, за да помогна и да подкрепя фондацията. Действията говорят повече от думите."