Резил и на терена: България губи от Литва с 0:1

Актуални новини
16:52 - 09 Октомври 2021
1698
Резил и на терена: България губи от Литва с 0:1

Пореден резил за България, този път на футболния терен. Засега националите губят от Литва с 0:1 на полувремето в мач от световните квалификации. В 8-ата минута Тодор Неделев отправи изстрел от воле, който мина високо над вратата.

В 13-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на България. Зад топката застана Димитър Илиев, но вратарят Шеткус спаси лековатия удар.

В 18-ата минута при пробив на Новиковас отляво Ласицкас излезе на празна врата и без проблеми прати топката в мрежата на Луков за 1:0. Това е първият гол в историята на Литва срещу България.

За днешния мач селекционерът Ясен Петров не може да разчита на контузените Георги Георгиев и Георги Костадинов, а Антон Недялков пътува за Литва, но не започна титуляр в срещата.

До последно заради травма под въпрос бе и крилото Кирил Десподов, който започна срещата от първата минута. Нападателят Атанас Илиев е наказан за днешния двубой.

България е в търсене на първа победа като гост в официален мач след повече от три години. Литва е в серия от девет поредни загуби. Ако победят днес, възпитаниците на Валдас Иванаускас ще постигнат първи успех в историята срещу българския тим и ще спрат негативната си серия.