Рибар се оплаква от инспектори

Новини
14:32 - 09 Април 2021
1620
Рибар се оплаква от инспектори

Пламен Тодоров от Монтана твърди, че е подложен на системен тормоз от служители на ИАРА. Ето какво заяви 52-годишният мъж пред BulNews.

По негови думи миналия петък, около 9.30 часа, той е пиел кафе с двама свои познати пред магазин „Жизел“ в Монтана. Тогава дошли двама служители на ИАРА, за да му връчат актове за незаконен улов, които според него били от прекратено досъдебно производство от прокуратурата в Лом.

„Отказах да взема актовете, след което двамата инспектори започнаха да ме обиждат. Единият от тях – В. С. ме удари по лицето. Koлегата му успя да го укроти, качиха се в джипа и си тръгнаха. Приятелите ми станаха свидетели, а веднага след това подадохме и сигнал до 112“, каза потърпевшият.

По негови думи В. С. е инспектор в ИАРА от 2017 г. и от встъпването му на длъжност тормози и други рибари. Пламен разказа, че преди 2 години той счупил стъклата на кола на друг жител на града и нарязал гумите, а след това взел и акумулатора.

„Той се чувства недосегаем, прави каквото пожелае“, допълни още Пламен.

Потърпевшият е подал жалби в полицията и в Районната прокуратура в Монтана и сподели, че очаква действия от органите на реда.