Рибар улови мистериозни зарове

60 древни оловни кубчета с надписи на санскрит може да са служели за магия

Мистика
13:41 - 27 Май 2020
6356
Рибар улови мистериозни зарове

В началото на май тази година рибар изважда от реката край английския град Ковънтри 60 кубчета с мистериозни черти, цифри и надписи по тях. Според първоначалния оглед на странната находка, надписите са на древния санскрит, на който са написани най-старите книги на Индия. 

Кубчетата са оловни и еднакви по големина. „Това, което научих, е, че са индийски по произход и са изпозвани за молитвени ритуали. Магията и заклинанията, изричани с кубчетата, стават реалност, когато кубчетата се хвърлят в течаща вода", разказва Уил Рийд - рибарят-откривател на древното чудо. Освен различно лице от едната страна, всички кубчета са идентични, вероятно защото съдържат числова формула за призоваване защитата на Раху - в индийската астрология това е планета с богоподобни сили. Раху контролира крадци, магьосници, змии, отрови, затвори и изолирани места.

Рийд бил на риболов заедно с двамата си малки синове при река Соу край Ковънтри, когато магнитът, с които ловели риба, изтеглил първия куб. След него се оказало, че има още и още. Рибарят и синовете му няколко пъти се връщали с лодка, за да изкарат и приберат от реката загадъчните кубове. Отначало 38-годишният Уил помислил, че те са просто произволни парчета от отпадъци, които заливат дъното на река Соу в южната част на Ковънтри.

Но момчетата - 5-годишният Джаксън и 7-годишният Бенджамин, открили, че оловните кубчета имат надписи. Така започнал подробният оглед, като Рийд снимал находката и публикувал снимките в интернет. Заваляли предположения. Освен 60-те куба баща и синове открили и сребърна монета с ясно изображение на митично същество с много ръце, възседнало нещо като лъв с крила.

Рийд казва, че първо иска да се увери колко пари може да получи за находката си и едва тогава ще я даде за изследване.