Ричард Величков тества опасния "Липовон" върху роднини - помаци

В Мадан чакат културиста да го бият задето им е пробутвал менте добавката за отслабване

Общество
18:00 - 28 Август 2019
13190
Ричард Величков тества опасния "Липовон" върху роднини - помаци

Скандално изхвърленият от фитнес веригата "Пулс" Ричард Величков, който е разследван за рекламирането и продажбата на опасната и потенциално смъртоносна добавка "Липовон", използвал за опитни зайчета на препарата свои бедни роднини от родопските помашки села, научи Lupa.bg. Малко известен факт е, че мускулестият младеж от Мадан е от българо-мохамедански произход, който упорито се опитва да прикрие от момента на пристигането си в столицата преди 10 години.

Ричи раздавал безплатно от веществото с неизвестен произход на свои неуки братовчеди и приятели в затънтени паланки с обещанието, че ще се превърнат за месеци в истински Аполоновци. Тайният план обаче бил да се тества ефектът на "Липовон" далеч от контролните органи, разказват познати на Ричи.

В интерес на истината от опитните зайчета на Величков до момента няма никакви оплаквания от здравословен характер. Хората обаче са бесни, че им е пробутвал потенциално опасния си бъркоч без да ги предупреди за евентуалните рискове за здравето и се канят да го нашляпат порядъчно, ако се мерне из родния край.

Дядото на Ричи – Нури, бил известен обущар, един от най-големите майстори в занаята в Родопите в средата на миналия век. Дори в годините на зрелия социализъм хитрият българо-мохамеданин развивал успешен частен бизнес и в работилницата му се трудели на процент 5-6 негови ученици. Именно на натрупаното от Нури имане скромният Ричи дължал завидното си за местните стандарти образование – той бил първият от фамилията, завършил средния курс на обучение.

В смолянската гимназия прякорът на бъдещия културист дори бил Ричард Рязания. Величков не се притеснявал от произхода си по онова време, тъй като в региона живее солидно помашко население. Когато се озовал в София обаче, набързо зачеркнал мюсюлманската част от семейната си история.