Рисунките на Наска - канали за напояване ?

Направени за отглеждане на зеленчуци

Мистика
09:38 - 25 Януари 2021
5590
Рисунките на Наска - канали за напояване?

След осем години изследвания учените обявиха, че най-накрая са успели да разкрият тайната на геоглифите на платото Наска в Перу. Според ръководителя на изследователския екип Карлос Хермида групата от огромни рисунки е истинска напоителна система, създадена за отглеждане на растения и осигуряване храна за местното население, съобщава express.co.uk.

Учените обявяват, че са получили много убедителни доказателства, разкриващи тайната на рисунките. На тяхна база се твърди, че уникалните огромни изображения са напоителна система, която в древността била предназначена за напояване на пустинни райони.

Според изследователите гигантските линии са създадени с помощта на техниката преди инките с цел "събиране на вода", която е най-усъвършенстваната система за контрол на потока вода в пустинните земи.

Проучени са около 3750 изображения, получени от орбитални спътници. Събирайки всички рисунки в една голяма мозайка, изследователите изчисляват площта на цялата напоителна система в пустинята Наска, която достига приблизително 2500 квадратни метра. Загадъчните изображения върху земята са образувани от преплетени линии с дължина от 500 метра до 8 километра.

Не се съобщава как тази смятана за напоителна система е направена и как точно са нарисувани съвършено правилни линии върху огромни пространства. Липсата на отговор подлага на съмнение извода за геоглифите на Наска като напоителна система.