Ризова изпоти Мангъров: Кое е по-вредно - избори или ковид?

Новини
17:54 - 25 Септември 2024
2582
Ризова изпоти Мангъров: Кое е по-вредно - избори или ковид?

Водещата на предаването "Лице в лице" по бТВ Цветанка Ризова не даде и мъничък шанс за въздух на госта си доц. Атанас Мангъров като директно започна интервюто си с въпроса: Кое е по-вредно за здравето - политическият хаос и честите избори или новата ковид вълна?

Най-вредно за нас е неспособността ни да задаваме решения и да определим къде в настоящия бурен свят се намираме. И за съжаление, ние това не го правим много успешно, Резултатите са налице - вече имаме 7-и или 8-и поредни избори, коментира инфекционистът.

На хората не им пука, не ги интересува какво се случва, което е най-лошото, защото в тази мътна вода се появяват всевъзможни субекти, които ловят риба в мътна вода и хората не искат да го разберат и ще си платят, посочи той.

Ако заболеете от ковид, най-доброто, което можете да направите, е да си легнете. Както навремето казваха хората - заболееш ли, слагаш си пижамката, лягаш си, пиеш си чая, сърбаш си супичките. Ако пък ви болят главата, мускулите, костите могат да се пият нестероидни противовъзпалителни - ибупрофен, парацетамол. Но това трябва да се пие колкото се може по-малко, защото тези неща не лекуват, коментира доц. Мангъров.

Коронавирусът е една самоограничаваща се инфакция. Няма нужда да се лекува, особено с антибиотици. И да се докаже усложнение, единственото нещо, което трябва да се направи, е да се дава кислород и то само тогава, когато има нужда, посочи той.

По време на пандемията една голяма част от хората, които загинаха, всъщност загинаха от свръхлечение, което беше ненужно, посочи той.