Робърт Кенеди-младши няма да участва в кандидат-президентския дебат

САЩ
11:41 - 21 Юни 2024
938
Робърт Кенеди-младши няма да участва в кандидат-президентския дебат

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши е няма да участва в първия президентски дебат в САЩ на 27 юни. Той не е изпълнил критериите, определени от организатора на дебата Си Ен Ен. Това съобщи агенция Ройтерс.

Другите двама основни кандидати, президентът Джо Байдън и бившият държавен глава Донлад Тръмн, са изпълни критериите и участието им в дебата е сигурно.

Робърт Кенеди-младши заяви, че Байдън и Тръмп не го искат на дебата. По думите му Си Ен Ен незаконно се е съгласил с тяхното искане. Според него изключването му от дебата е недемократично, неамериканско и страхливо.

Условията на Си Ен Ен за участие в дебата включваха участие в достатъчно щатски бюлетини, за да може кандидатът потенциално да спечели президентския пост, както и събиране на поне 15% подкрепа от избирателите в четири отделни национални избори.

Кенеди е получил най-малко 15% само в три приети анкети до момента и, според Си Ен Ен, се е класирал за изборите само в шест щата, което не е достатъчно.

Кенеди твърди, че стандартите на телевизионната мрежа се прилагат несправедливо. Според него медиите целенасочено не му дават трибуна.