Робот получи главна роля във филм

Куриози
15:08 - 26 Юни 2020
1748
Робот получи главна роля във филм

Привържениците на технологиите по цял свят са убедени, че роботите бавно и методично ще изместят човека в редица отрасли, където не се изисква творчество или прекалено богат набор от способности. Но едва ли мнозина си представят, че киното ще бъде до такава степен засегнато, че дори главните роли вече да се дават на роботизирани кукли. Е, време е за първи подобен опит.

Японските учени Хироши Ишигуро и Кохей Огава са напънали гениалните си мозъци, за да родят робота Ребека. Но за разлика от човешката рожба, Ребека няма нужда от толкова много време, за да развие едничкия си талант - артистизма.

Целта на този робот е да изиграе главната роля във филма „би“ (b), който може да си няма режисьор, но вече има първите няколко сцени с участието на главната актриса.

Историята във филма е за един робот, който надминава очакванията на създателя си, като започва да копира човешко ДНК, за да премине, междувидовата бариера. Ученият решава, че потенциалът на този робот е прекалено опасен за човечеството и току да го унищожи, той бяга, за да спаси живота си.

Бюджетът на лентата е в размер на €70 млн., които са осигурени от продуцентите Bandit Capital Media, Happy Moon Productions и Ten Ten Global Media.