Родата на Боби Михайлов набутала базата в Бояна със стотици хиляди левове дългове

Спорт
15:34 - 07 Октомври 2021
11911
Родата на Боби Михайлов набутала базата в Бояна със стотици хиляди левове дългове

Националната футболна база в Бояна дължи на държавата стотици хиляди левове. Тези дългове до голяма степен са натрупани от роднините на Борислав Михайлов, научи Lupa.bg.

Все още действащият президент на БФС действа на принципа на шуробаджанащината - толкова известен и работещ модел у нас, и раздавал с лека ръка части за стопанисване от базата.

От доста години синът на Михайлов - Николай, който е титулярен вратар на Левски, въпреки все още наднорменото си тегло, стопанисваше ресторанта с прекрасна гледка. Там се вихреха купони до зори с верни другари и се разливаха щедро маркови напитки, черпеха се гости на националния отбор, съдии и т.н.

И това не е всичко. Боби Михайлов дал на жена си - Мария Петрова, магазини и бар в хотелската част, която е също толкова апетитна.

И тези благинки срещу... нула лева наем! Впоследствие се оказа, че не е плащан ток и вода с години, а дълговете се на

В Бояна бяха наляти милиони левове - документацията показва, че около 35 милиона лева, дошли от УЕФА и инвестирани в това модерно съоръжение до Околовръстното.

На базата тренират и няколко частни клуба, които плащат доста ниски такси, за да ползват школите им удобствата на Националната футболна база в Бояна.