Роди се първото украинско бебе в Ловеч

Актуални новини
12:39 - 21 Април 2022
2523
Роди се първото украинско бебе в Ловеч

Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в областния град, съобщиха за БТА от лечебното заведение. Момченцето, което е кръстено Тигран, се е появило на бял свят чрез нормално раждане във вчерашния ден. Има перфектните мерки -  тегло  3,350 кг и ръст 52 см.

Това е четвърто дете на 27-годишната Ирина Папикян от Одеса, която има и три момиченца – на 3, 5 и 7 години. 

Тя разказа за БТА, че е пристигнала в България в началото на военните действия. Настанена е, заедно със своята майка и другите си деца, във военно-почивния комплекс в село Рибарица. Предстои по-голямото дете да започне училище. Чувства се добре и е благодарна за отличното отношение и грижите на екипа на д-р Христо Дъбнишки, който е водил раждането ѝ.

По думите на акушер-гинеколога раждането е преминало спокойно, без усложнения. Детето и родилката са добре. В болницата е постъпила преди около десет дни, тъй като е имала контракции и са искали да е под постоянно лекарско наблюдение.

Папикян разказа, че бащата на детето е останал в Украйна, но не е на фронта, работи като автомонтьор. 

Утре предстои изписване на майката и бебето. От БЧК – Ловеч казаха за БТА, че те ще се погрижат за транспортирането им до Рибарица. Там е осигурено всичко необходимо за новороденото.