Родители в амок: Пръскат ни децата с препарат за концентрация

Майки изпаднаха в истерия заради течност за чистене на стъкла

Ексклузивно
17:20 - 06 Ноември 2019
8063
Родители в амок: Пръскат ни децата с препарат за концентрация

Родители от София изпаднаха в амок и подлудиха медиите, като изпратиха сигнал и до редакцията на Lupa.bg, че първолаци от столичното 83 ОУ "Елин Пелин" в кв. Панчарево са били пръскани с неизвестно вещество по време на часовете днес.

Според обвиненията в сигнала, изпратен от анонимен имейл адрес (никнейм, вместо име), малчуганите са били подложени на атака с "препарат за по-добра концентрация". Когато родители попитали какво има във флаконите, учителка от школото не уточнила и казала, че всичко е безвредно. 

Редакцията на Lupa.bg тутакси поиска становище от ръководството на столичното училище и получи коренно различна информация, далеч от конспиративната родителска теория - а именно, че прозорците на една класна стая на първолаци, а и тази на директорката, са били третирани със специален препарат за стъкла, който, според фирмата-производител, създава филм, пречещ на бацилите и прахта да се задържат по тях.

С нас се свърза и директорката на 83-о ОУ Камелия Кръстева, която обясни, че това дори не е химически препарат. Той работи с биологични агенти, които се борят с вредни плесени, мухъл, прах и бактерии. Има сертификат с протокол от Европейската регулаторна комисия. 

Според официалната информация от производителя, базиран в Полша, течността "покрива повърхностите, прави ги по-безопасни за потребителите, помага за пречистването на въздуха, премахва миризмите, без да ги парфюмира, а частиците му убиват гъби и мухъл". А директорката е готова да предостави всички документи за него.