Родителите на убитите Ани и Явор: България не цени човешкия живот

Новини
21:12 - 07 Юли 2024
2717
Родителите на убитите Ани и Явор: България не цени човешкия живот

Човешкият живот в България по съдебната система, не е толкова ценен, отколкото, ако откраднеш нещо или приемеш подкуп. Това заяви бащата на убитата на пешеходна пътека Ани Петър Малчев.

„Ани и Явор избраха България, но България не избра Ани и Явор. Те имаха възможност да продължат живота си извън България, но избраха да продължат живота си тук – да създадат семейство, да имат деца и да се реализират в родината", коментира майката на Ани Десислава Малчева.

Бащата на Ани обясни, че са очаквали максимална присъда. „При неговите пълни самопризнания, той би трябвало да лежи десет години, но при присъда от шест години, които да бъдат намалени още, това за нас не е справедливо. При всички случаи ще обжалваме", посочи той.

Съдът постанови девет години затвор за Адриан Антонов, който уби на пешеходна пътека на бул. Сливница Ани и Явор, през май миналата година. От тях Адриан ще излежи шест години, има забрана да шофира 9 години. Делото се гледа по съкратената процедура, защото подсъдимият се призна за виновен и прие изцяло обвинението на прокуратурата. 18-годишният Адриан е карал с два пъти над разрешената скорост – 106 км/ч.