Роднините на починалото от Covid бебе - отрицателни

Актуални новини
15:03 - 08 Септември 2021
2540
Роднините на починалото от Covid бебе - отрицателни

Роднините на починалото от коронавирус бебе на 14 дни от село Брастница, община Ябланица, са с отрицателни тестове, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч д-р Росица Милчева, предаде БТА.

Тя поясни, че са изследвани петима души от семейството, сред които и 14-годишната му майка. Продължава 10-дневната им карантина.

Както БТА съобщи, бебето е родено в Луковит, но е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация. При приемането в болницата не е имало съмнения за Ковид, а и никой от близките му не е имал оплаквания.

При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.

Д-р Милчева каза още, че продължава дезинфекцията в неонатологичното отделение в ловешката болница. Няма опасност за останалите бебета там, тъй като те са изолирани, не са имали контакт с починалото дете.