Родните гей полицаи си спретнаха синдикат

Идеята узря на Петромир Генчев от Враца по времето на кабинета „Петков“

Новини
22:01 - 03 Юли 2023
12090
Родните гей полицаи си спретнаха синдикат

Полицаи с различна сексуална ориентация се обединиха в синдикат по идея на орган на реда от Враца. В средата на 2022 г., по времето на кабинета „Петков“ Би Ти Ви разказа за инициативата на полицая Петромир Генчев от Враца да бъде създаден синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция.

Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация, които работят в министерството.

Очакването на Генчев беше да се срещне с тогавашния ресорен министър Бойко Рашков. Тази среща обаче никога не се състоя.

„Една година чакахме, докато беше служебно правителство на власт – те имат съвсем други отговорности, нямаше причина да искаме срещи. Времето е пред нас – когато може. Знаете, че има много проблеми в нашата система и някои са много по-належащи. Влизаме в положение“, коментира в предаването „Тази неделя“ инициаторът за създаването на профсъюза.

По думите му срещата с Рашков не се е състояла заради оставка на правителството на Кирил Петков.

Генчев все още е не е търсил среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, но се надява че рано или късно такава среща ще се състои.

„Синдикатът го има, регистриран е, ние функционираме. Тази среща е важна, за да могат да се повдигнат въпросите относно добри европейски практики. Много разговори съм провел с колеги, естествено неофициални, защото ги е срам да се оплачат от тормоз. Повечето са жени“, уточни Петромир Генчев.