Родното първенство отново на дъното

Спорт
17:21 - 12 Октомври 2022
2049
Родното първенство отново на дъното

Футболната обсерватория „CIES“ обобщи данните на InStat, за да класира 74 лиги по света според броя голови възможности средно на мач, записани през текущата календарна година.

Германската Бундеслига води в класацията с 12,96 шанса на двубой, докато бразилската Серия Б е на противоположния край със средно една трета по-малко голови възможности на среща (8,41).

В това отношение efbet Лига е на трето място, но отзад напред.

Единствените две първенства, които са с по-слаб показател от българското са Серия Б на Бразилия и Висшата лига на Украйна.

В  efbet Лига головите ситуации средно на мач са 8,65.

Германската Бундеслига е най-добре класираната лига от топ 5 на първенствата по отношение на голове средно на мач – 3,04. В този случай най-много попадения се реализират във втората швейцарска дивизия – 3,38.

Най-добрият показател извън Европа е регистриран в Австралия (3,04).

Девет лиги извън Европа са сред единадесетте, записали най-слаби стойности, а отново българското и украинското първенство са единствените изключения. В България средния показател за голове на мач е 2,46.

Класирането е доста по-различно, като се има предвид средният брой голове от дузпи средно на мач. В efbet Лига те са средно по 0,22.