РОЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Комсомолски лидер приключи с БСП, отиде при Мая и Дончева

Плевенският шеф на Младежкото обединение разкри: Нинова работи с ДПС и ГЕРБ, докога ще мълчим?

Общество
13:10 - 26 Февруари 2023
7885
РОЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Комсомолски лидер приключи с БСП, отиде при Мая и Дончева

Роенето в БСП не спира след драматичното заседание на конгреса в началото на месеца, изпъдило 14 висши социалисти и последвали оставки в партията в навечерието на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 2 април. Ключов лидер на комсомолците си тръгва от Столетницата и се влива в редиците на люспите от нея "Левицата!" начело с АБВ на Румен Петков, Мая Манолова и Движение 21 на Татяна Дончева. 

Това е младият доскорошен председател на Младежкото обединение в Плевен Иван Мандински, който не скри пред Националния съвет на бъдещите борци за депутатски места болката си от случващото се в червените редици. Още повече като "четвърто поколение" привърженик и член на БСП, както самият той уточнява. 

"Постъпих в партия в която организационния живот кипеше. Основните партийни организации бяха живи и активни, пленумите се събираха всяка седмица, а цялата общественост знаеше за нашите позиции по наболелите проблеми.

Влязох в една партия в която можеше свободно да си изразяваш мнението и ако то беше различно се взимаше под внимание. Младите не бяха масовка на поредната изборна кампания. За съжаление, преди 7 години нещо се обърка.

Обърка се, защото партията беше брутално излъгана и подведена и избра за председател един лидер, който няма нищо общо с лявото, левите идеи, а единствената цел е да консумира и търгува с надеждите на хилядите социалисти, които продължават да гласуват и вярват в идеалите на партията", громи младокът Корнелия Нинова.

В изказването си той твърди, че тя в продължение на години е тласкала БСП към пропастта, обезличила я е и я е съсипала организационно.

Но не остава безразличен и към бездействието на опозицията в партията: "Съпротивата срещу случващото се започна твърде късно, а и много малко хора от нас осъзнаваха случващото се. Всички ние бяхме подведени зад хубавите идеи за обновление в партията, за борба с олигарсите, за превръщането на БСП в една модерна лява партия. 7 години по-късно ние сме пета политическа сила, в организационен разпад и в борба за презкачане на бариерата от 4% за влизане в народното събрание", признава Мандински.

"Всички ние знаем как и защо БСП върна хартиета бюлетина, всички ние знаем че ръководството беше готово да състави кабинет с ГЕРБ и ДПС с аругмента, че трябва да се спасяваме парламентаризма в България. На последния конгрес рухна моята надежда, че нещата могат да се оправят. БСП е загубила напълно инстинкта си за самосъхранение", казва още разочарованият комсомолец. 

И декларира, че ще продължи да работи за левицата в България с ясен намек, че се влива в редиците на новото обединение, макар и от стари отломки.