Рой Кийн: Фернандеш не е никакъв капитан

Смяна на мениджъра ще е грешно решение, твърди Гари Невил

Спорт
14:14 - 30 Октомври 2023
2462
Рой Кийн: Фернандеш не е никакъв капитан

Рой Кийн призова мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг да отнеме капитанската лента от Бруно Фернандеш след снощното поражение с 0:3 от градския съперник Манчестър Сити.

Червените дяволи бяха превъзхождани в дербито на Манчестър, като Ерлинг Холанд бе точен два пъти, а Фил Фоуден добави трети, за да нанесе петото поражение на Юнайтед във Висшата лига за сезона.

След като злополучната кампания на Юнайтед претърпя поредното си дъно, легендарният бивш капитан Рой Кийн предложи смяната на капитана да бъде първата стъпка към решаването на проблемите на Тен Хаг.

Португалецът получи капитанската лента едва през лятото, след като пое отговорността от Хари Магуайър, на когото нидерландецът я отне.

Но седемкратният шампион във Висшата лига Кийн заяви: "След всичко, което се случи, първото нещо, което бих направил, е да му отнема капитанската лента. Знам, че това е голямо решение, но той няма класа за капитан.

Той е талантлив футболист, няма съмнение, но това, което видях - стенанията му, постоянното вдигане на ръце във въздуха, наистина не е приемливо.

Бих го свалил от тази отговорност. Говорим за това къде трябва да се направят промени, аз бих започнал с това и само мениджърът е способен на това. Той е обратното на това, което бих искал от един капитан", сподели Кийно.

Друг бивш капитан на Юнайтед и анализатор - Гари Невил, беше също толкова язвителен за представянето на "червените дяволи", но сподели, че уволнението на Тен Хаг би било погрешно.

Той добави: "През последните няколко седмици представянето беше толкова слабо. В този момент не виждам момент, в който да се измъкнат от това положение.

Смяна на мениджъра? Абсолютно никакъв шанс, това не е правилното нещо.

Всеки мениджър е достигнал определено ниво и след това то пада. Това се случва на Ерик тен Хаг пред очите ни".

Несигурността на "Олд Трафорд" ще продължи на фона на офертата на сър Джим Ратклиф за придобиване на 25% от акциите на клуба.

Червените дяволи се изправят срещу Нюкасъл в четвъртия кръг на Карабао Къп в сряда, а в събота гостуват на Фулъм.