Ройс: Невероятно е, никой не очакваше да сме на финал

Легендата на Борусия Дортмунд може да приключи кариерата си по фантастичен начин

Спорт
13:22 - 08 Май 2024
1390
Ройс: Невероятно е, никой не очакваше да сме на финал

Емблемата на Борусия Дортмунд Марко Ройс се качи при феновете на тима в сектора за гости на „Парк де Пренс“, за да празнува с тях третото класиране на вестфалци за финала в Шампионската лига.

Това стана, след като тимът победи Пари Сен Жермен и на реванша с 1:0 и така с общ резултат 2:0 си подпечата билета за „Уембли“, където ще бъде спорът за титлата.

„Неописуемо. След повече от 10 години отново съм на финал с Борусия. Усман (Дембеле) и Ашраф (Хакими) наложиха силно темпо и ние страдахме много. Въпреки това, ние спечелихме мача, утре никой няма да пита как. Това, което се брои, е, че Борусия Дортмунд отново е на финал. Никой не го е очаквал и затова е невероятно“, заяви щастливият Ройс след мача във френската столица, подпечатал първия финал в ШЛ за Дортмунд от 2013 г. насам, когато и самият Ройс участва в спора за трофея, загубен от Байерн Мюнхен с 1:2.

Най-емблематичният играч в настоящия състав на Борусия (Дортмунд) ще може да завърши дългогодишния си престой в клуба със спечелването на трофея в Шампионската лига в последния си мач с жълто-черната фланелка.

Преди пет дни той официално обяви, че през лятото ще си тръгне от “Сигнал Идуна Парк” като свободен агент. Ето защо предстоящият финал в ШЛ на “Уембли” на 1 юни се очертава да бъде последният за офанзивния футболист с екипа на любимия му клуб.

За него това ще бъде втори финал в турнира, като предишния също беше на легендарния лондонски стадион. Въпросният мач беше сблъсъкът с Байерн (Мюнхен) през 2013 година, когато баварците надделяха с 2:1. Тогава Ройс изигра 90 минути за своя тим и дори направи асистенцията за изравнителното попадение на Илкай Гюндоган.

Сега ветеранът ще има възможността да си отмъсти на мюнхенци именно в британската столица, стига те да отстранят Реал Мадрид във втория полуфинал.

Бившият германски национал е юноша на Борусия и дори е роден в Дортмунд. Той стана част от мъжкия състав на клуба през 2012 година, когато беше привлечен от Борусия (Мьонхенгладбах).
Оттогава насам Ройс е изиграл 424 мача за “жълто-черните”, в които има 168 гола и 128 асистенции. Така той е четвърти по двубои и втори по попадения в клубната история. Ройс е любимец както на феновете на BVB, така и на привържениците на останалите отбори не толкова заради цялата тази статистика, колкото заради своите скромност, лоялност и отдаденост към родния си клуб.