Рок музикант умря, блъснат на „зебра“

Крими
17:46 - 17 Юни 2019
4347
Рок музикант умря, блъснат на „зебра“

Барабанистът от рок бандата „НеЩо ЦвЕтНо” в Пловдив Велко Илиев е загиналият пешеходец в центъра на Пловдив. 34-годишният мъж почина, след като бе блъснат на „зебра“, съобщи trafficnews.bg.

Трагедията стана снощи минути след 22 часа на кръстовището между бул. "Руски" и бул. "6-ти септември". Автомобил преминал на червен сигнал на светофара и размазал музиканта.

Пристигналият лекарски екип само констатирал смъртта на младия мъж.

Загиналият е известен музикант под тепетата. Велко Илиев е барабанист в рок бандата „НеЩо ЦвЕтНо”. Изявите на групата са предимно по рок фестивали, а честа сцена на творбите им е арт квартал „Капана”.

Велко Илиев е от Пловдив. Завършил е бизнес и финанси в Лондон. Най-голямата му страст не са фондовите борси, а музиката. След трагедията личният му профил бе обсипан от съболезнователни постове и послания от най-близките му.

„Велко,винаги ще си в нашите сърца”. „Не мога да повярвам приятелче! Сърцето ми се къса! Ти беше специален човек, много добър човек! Съжалявам, че те загубихме! Оставаш в сърцата ни завинаги и няма да бъдеш забравен! Спокоен сън, братко мой!”;

„Имах щастието да те познавам,сигурна съм, че си на едно прекрасно място, а ние тук няма да те забравим! Светла памет, приятелче! Господ си прибира добрите хора рано! Искрени съболезнования на семейството ...”. Това са само част от посланията към Велко.

Виновният водач е задържан в ареста за 24 часа. Направени са му тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.