РОКАДИ: Гена Трайкова си тръгва от Би Ти Ви

Актуални новини
18:33 - 21 Януари 2021
8881
РОКАДИ: Гена Трайкова си тръгва от Би Ти Ви

Гена Трайкова - главният редактор на новините в Би Ти Ви, си тръгва от медията, научи Lupa.bg от свои хора в канала. Тя е заявила намерението си пред новото ръководство веднага след освобождаването на Венелин Петков в края на миналата година. Гена напуска, след като е уточнила и последните подробности с Антон Хекимян, новия директор на новините, актуалните предавания и спорта.

Най-вероятно още в близките часове новините на Би Ти Ви ще имат нов главен редактор. Спрягат се няколко имена на журналисти от телевизията, но според наш източник е възможно да бъде поканен човек от вън. 

Решението на Гена Трайкова беше очаквано, тъй като тя беше най-близкият колега на Венелин Петков в продължение на 20 години. Дълго време двамата водеха централните новини на Би Ти Ви, а от 2014 г. ги ръководеха съвместно. Lupa.bg съобщи пръв още преди Нова година, че най-вероятно тя ще подаде молба за напускане. Освен Гена Трайкова вероятно от телевизията ще си тръгне и Валя Гиздарска, която е шеф на актуалните предавания.

Очаква се на двата поста да бъдат назначени хора, избрани от Хекимян, като е много вероятно те да са от продуцентския екип на "Тази сутрин" - предаването, което той води от 7 години. Най-вероятно мястото на Гиздарска ще бъде заето от Искра Владимирова - дългогодишен продуцент на сутрешния блок. Имало идея поста ня Трайкова да бъде предложен на Даниел Чипев, който оглавяваше новините на Нова, но впоследствие се върна в БНТ.

В спортния отдел засега не се предвиждат промени. Шеф там е журналистката Владислава Лазарова.