Рокади в парламента заради напусналите бесепари

Новите независими освободиха местата си в комисиите

У нас
10:44 - 01 Октомври 2020
1917
Рокади в парламента заради напусналите бесепари

Рокади в комисиите направи парламента, след като преди два дни групата на социалистите напуснаха шестима депутати.

Председателката на БСП Корнелия Нинова направи 9 предложения за промени в комисиите, а депутатите ги гласуваха почти единодушно. Красимир Янков и Валери Жаблянов, бившият кмет на Враца Николай Иванов, както и депутатите от София-област, Варна и Бургас - Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов напуснаха групата на БСП. Петима от тях напускат и партията, но Жаблянов остава.

Така вече доскорошният претендент за председателското място в БСП Валери Жаблянов от днес не е член на комисията по външна политика. Неговото място ще заеме Десислав Тасков. Комисията по отбрана напусна Георги Андреев, на негово място е назначен Димитър Георгиев.

Димитър Стоянов и Красимир Янков освободиха местата си във вътрешната комисия, като на тяхно място влизат Николай Пенев и Даниел Йорданов. Димитър Стоянов излиза от правната комисия, Николай Иванов пък напуска комисията по регионална политика и местно самоуправление, както и социалната комисия.

Александър Паунов напуска на комисията по енергетика и тази по информационни технологии и съобщения. Зам.-шефът на НС Кристиян Вигенин бе освободен пък от комисията за българите в чужбина.

В състава на комисията по енергетика влиза Мартин Обрешков, Полина Шишкова е избрана за член на социалната комисия.