Роклята на Зендая озари Венеция

Стил
12:21 - 08 Септември 2021
4048
Роклята на Зендая озари Венеция

Дългоочакваната версия на фантастичната класика "Дюн" на режисьора Дени Вилньов, който беше представен премиерно на кинофестивала във Венеция, спечели похвали от специалистите за смайващия визуален спектакъл. Всички точки в италианския град обаче обра една от звездите на лентата – Зендая.

Младата актриса привлече вниманието с удивителна рокля на „Balmain“. Тоалетът в цвят, близък до кожата на Зендая, измамваше окото и умело създаваше ефект сякаш актрисата е напълно гола.

Филмът „Дюн“ е по едноименния роман на Франк Хърбърт, смятан за шедьовър на научната фантастика.

Предишните му адаптации обаче не бяха успешни. Затова феновете разчитат Дени Вилньов да е успял да улови духа му с помощта на звездите Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая. В "Дюн" участват също Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста, Джейсън Момоа, Шарлот Рамплинг.

Кинокритикът Оуън Глиберман от "Варайъти" присъди на "Дюн" "пет звезди за изграждането на вселена и около две и половина за разказвачество", пише БТА. "Не само сюжетът губи пулс. Губи се всякакво чувство, че емоционално участваме в него".