Rolling Stones издаде песен с Джими Пейдж (ВИДЕО)

„Скарлет“ е толкова завладяваща, колкото цялата продукция на бандата от тази свещена епоха

Новини
17:00 - 23 Юли 2020
3822
Rolling Stones издаде песен с Джими Пейдж (ВИДЕО)

Rolling Stones пуснаха неиздавана досега песен - „Скарлет“ (Scarlet), записана през октомври 1974 година. Записът е със специалното участие на на Джими Пейдж и Рик Греч.

Досега неиздадената песен следва огромния успех и признанието на „Living in A Ghost Town“ на Stones и ще присъства на предстоящото да излезе на 4 септември многоформатно издание на Goats Head Soup 2020.

Със своите богати текстури на китарите, „Скарлет“ е толкова завладяваща, колкото цялата продукция на бандата от тази свещена епоха. Освен Джими Пейдж, с участието на Мик и Кийт, в отдавна изгубената песен на бас китара свири Рис Греч от Blind Faith.

Мик Джагър коментира: „Спомням си, че първо го свирихме с Джими и Кийт в студиото в мазето на Рони. Беше страхотна сесия.“

„Споменът ми е, че влязохме в края на сесия на Led Zeppelin. Те просто тръгваха, а ние бяхме резервирали следващия слот, и мисля, че Джими реши да остане. Всъщност, не го замисляхме като песен, по-скоро беше едно демо, демонстрация, знаете, просто за да го почувстваме, но излезе добре, а с такива музиканти, знаете, по-добре да го използваме", каза китаристът Кийт Ричардс.

Парчето "Скарлет", издадено на 22 юли, ще включва бокс сета и луксозните CD и винилни издания на предстоящото мултиформатно издание на класическата Goats Head Soup от 1973 г., заедно с две досега неиздадени песни "All The Rage" и "Criss Cross", плюс други редки записи, дубли и алтернативни миксове.