Ролс-ройс за $28 млн. е най-скъпата кола в света

Свят
13:31 - 10 Ноември 2021
3793
Ролс-ройс за $28 млн. е най-скъпата кола в света

Ролс-ройс "Боут тейл" бе обявена за най-скъпата кола в света. Цената на всеки екземпляр от това автомобилно бижу надхвърля 28 милиона долара. Причината е уникалността на автомобила - в момента в целия свят има само три коли от този модел. Дизайнът му е вдъхновен от романтичните яхти от 30-те години на миналия век.  

Всеки от трите 5,3-метрови кабриолета "Боут тейл" е сглобен и ръчно боядисан, всичко в салона е украсено с гильоширани шарки, а на централния панел на таблото е монтиран часовник Бове 1822. 

Общо във всеки от автомобилите има по 1813 уникални части. Кабриолетът се задвижва от 6,75-литров V12 двигател с двойно турбо. 

Разработването и производството на този уникален автомобил е отнело четири години.  

Освен уникално преживяване на пътя, ролс-ройсът може да се превърне и в подвижен бар за романтични разходки, пикник или чаша шампанско на фона на красив залез. 


Когато се вдигне предния капак, колата се разтваря като цвете, в което има чадър, въртящи се коктейлни масички с подходящите високи столчета и два миниатюрни хладилника. В които има по една бутилка скъпо шампанско.