Рома се провали с гръм и трясък

Тимът на Жозе Моуриньо загуби тежко срещу новака Дженоа

Спорт
10:58 - 29 Септември 2023
1886
Рома се провали с гръм и трясък

Рома продължава слабото си представяне в Серия А, след като допусна тежка загуба при гостуването си на Дженоа. “Вълците” загубиха с 1:4 и имат само пет точки след първите 6 кръга.

Дженоа записа първа домакинска победа в първенството за този сезон и първи успех над този съперник в последните 18 мача.

Алберт Гудмундсон откри резултата още в петата минута, а Брайън Кристанте изравни в 22-ата минута. В самия край на първото полувреме Матео Ретеги даде преднина на домакините, а след почивката се разписаха Мортен Торсби и Жуниор Месиас, който направи своя дебют за Дженоа, като влезе като резерва малко преди да отбележи гола си.

Дженоа стартира по-добре мача, пресираше дълбоко в началото и още в четвъртата минута създаде положение пред вратата на съперника, но Йоренте се намеси решително след ниско центриране на Сабели. Секунди по-късно “грифоните” откриха резултата. Бившият играч на Рома Строотман подаде на Гудмундсон, който с прецизен удар откри резултата.

Римляните опитаха да отговорят, но по-опасните положения продължиха да бъдат пред вратата им. Диего Йоренте получи контузия. Той махаше към скамейката, че ще има нужда от смята. Докато играчите на Дженоа имаха някакви очаквания играта да бъде спряна Спинацола проби отлично отляво и центрира, а Кристанте бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата. Веднага след гола Йоренте бе заменен от Бове.

Дженоа загуби двама основни играчи в първия половин час. Първо Милан Бадей бе сменен принудително, а след това и Кевин Строотман. Това обаче не попречи на тима да се оттегли на почивката с аванс. Гудмундсон свърши страхотна работа, преодоля двама защитници и напредна към наказателното поле. Исландецът подаде на Торсби, а той пусна към Ретеги, който се разписа.

Моуриньо пусна Белоти на мястото на Манчини за началото на втората част, а “вълците” стартираха по-активно второто полувреме, но трудно създаваха голови ситуации. В 53-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено поради засада. Дженоа действаше предпазливо и разчиташе основно за защитни действия, но успяваше да ограничи атаките на съперника.

При първата си добра атака и първия си удар към вратата на съперника след почивката домакините стигнаха до трети гол в 74-ата минута. След ъглов удар Драгосин игра с глава, топката стигна до Торсби, който с глава я прати в мрежата. Играчите на Рома изглеждаха объркани и не след дълго получиха още един гол. В 81-ата минута Жуниор Месиас, който влезе в игра малко по-рано и дебютира за тима, направи резултата 4:1. До края гостите опитаха да стигнат до попадение и създадоха 2-3 ситуации пред вратата на Дженоа, но така и не стигнаха до гол.