Роман Василев пред Lupa.bg: Цветан Цветанов не говореше така, докато Алексей беше жив!

Още на летището Божков да каже по категоричен начин защо се завръща в България, смята бившият зам.градски прокурор

Новини
14:26 - 25 Август 2023
10402
Роман Василев пред Lupa.bg: Цветан Цветанов не говореше така, докато Алексей беше жив!

Защо Цветан Цветанов не каза тези неща, които спомена в интервю пред Bulgaria ON AIR докато Алексей Петров беше жив? Това попита чрез Lupa.bg бившият зам.градски прокурор Роман Василев. Той категорично, не е съгласен с думите на бившата дясна ръка на Бойко Борисов пред телевизионния канал казани преди 2 дни. 

"Има силен политически елемент в назначаването в сектора за сигурност, всички минават през призмата на това дали са удобни. Ние виждаме, че в записа от съвещанието на "Продължаваме промяната" се видя, че има една систематичност за подредба как да се овладее секторът за сигурност", каза тогава Цветанов. Той се изненада, че Бойко Борисов не е на погребението на Алексей. 

Пред Lupa.bg Роман Василев каза, че е конспирация, че Васил Божков се завръща точно след погребението на Алексей Петров.

Запитан дали Черепа трябва да бъде арестуван и после освободен при кацането си в София, Роман Василев каза, че не е запознат точно кои обвинения са отпаднали в момента.

"Още на летището Божков трябва по категоричен начин да каже защо се завръща в България и така всички ще чуят неговите мотиви", смята Василев. 

"С Алексей Петров се познавам от работата ми в ДАНС, били сме заедно на общи събрания, работили сме с еднаква информация, мисля че беше редно да отида на погребението му и да оставя цветя от колегиалност и уважение към него", каза още Роман Василев. 

Запитан за мнението му не като прокурор, а като гражданин - дали срещу Васил Божков има политически натиск с това обвинение и прокуждането му от България, Роман Василев заяви:

"Трудно бих казал дали има политика в това дело срещу него, но ако той е укривал данъци, бил е полаган на натиск и рекет заради това, а не е съобщил това навреме, че са го натискали, значи носи наказателна отговорност и за това свое мълчание", завърши Роман Василев.